Recept med Hällmark
Paella på stekhäll
Paella är en spansk risrätt som blivit en riktig klassiker att tillaga på stekhäll.
4 portioner
1 liter vatten blandat med 2 msk fond
Olivolja
Salt & peppar
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad chilifrukt
1 strimlad röd paprika
3 dl rundkornigt ris
0,5 g saffran
300 g skalade räkor
150 g gröna ärtor
150 g sugar snaps
Garnering:
Citronklyftor
Hackad färsk persilja
Hetta upp oljan i stekhällen och stek lök med vitlök och hackad chili. Tillsätt ris och saffran. Häll på buljongen så att det täcker riset. Fortsätt att fylla på med buljong, lite i taget tills riset nästan är färdigkokt. Rör om. Tillsätt paprika och ärtor. När riset är klart vänd ner räkor och sugar snaps, smaka av med salt och peppar. Garnera med citronklyftor och hackad persilja. Klart!