Recept med Hällmark
Strövargodis
Karamelliserade äpplen med strövargodis, syrad grädde och hjortron
50 g smör, 1 dl havregryn, 1 dl solroskärnor, 1 dl socker.
Gör så här:
Smält 50 g smör. Blanda i 1 dl havregryn, 1 dl solroskärnor och 1 dl socker. Värm tills sockret har börjat karamellisera sig (tills det har mörknat lite).
Hjortron
3-4 msk rårörda hjortron eller andra bär ni tycker om.
Karamelliserade äpplen
4 äpplen, 2 msk smör, 2 msk socker, 1/2 tsk kanel.
Gör så här:
Klyfta och stek äppelklyftorna i smöret i 1 minut. Tillsätt socker och stek tills äpplena fått färg. Tillsätt kanel.
KLART!
Syrad grädde
2 dl grädde, 1 dl tjock yoghurt eller creme fraiche
Gör så här:
Vispa grädden tills den tjocknar. Tillsätt yoghurten och vispa till önskad konsistens. Arrangera äpplena i botten på en skål eller i ett glas. Toppa sedan med den syrade grädden och 1-2 tsk rårörda hjortron. Lägg sedan på strövargodiset på toppen och njut!